Piškotki

Piškotki so na spletnih straneh prisotni že vrsto let in so povsem običajna praksa za omogočanje boljše uporabniške izkušnje, z novo zakonodajo (ZEKom-1) pa prihaja do sprememb glede obveščanja in soglašanja obiskovalcev spletnih strani z njihovo uporabo.

Kaj so piškotki

Majhne besedilne datoteke, ki jih spletne strani shranijo na naprave, s katero uporabniki dostopajo in brskajo po spletni strani. Spletni brskalniki omogočajo nadzor nad njihovim shranjevanjem, tako da lahko vsaj uporabnik spletna po želji omogoča ali onemogoča njihovo shranjevanje na svojo napravo.

Zakaj piškotki

Pomembni so za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev in izkušnje z interakcijo s spletno stranjo. Z njimi si spletne strani zapomnijo posameznikove preference in izkušnje, beležijo statistiko, olajšujejo uporabo spletnih trgovin, beležijo prikaze oglasnih vsebin in podobno. Načeloma so povsem neškodljivi, se pa nekateri s pomočjo zbiranja predvsem anonimnih statistih o načinu uporabe spletnih strani uporabljajo v nadaljnje tržne namene oziroma kot referenca za morebitne nadgradnje spletnih strani.

Uporabljeni piškotki

APISID, HSID, NID, PREF, SID:

Ti piškotki omogočajo prikaz Google zemljevidov in ključnih funkcionalnosti, vključenih v zemljevide.


cookiebar

Skrije obvestilo o uporabi piškotkih po tem ko ga potrdite.

_ga, _utma, _utmb, _utmc, _utmz, _utmv:

Piškotki ki jih nastavi google analytics storitev z namenom spremljanja anonimne statistike uporabe spletne strani.


Z nadaljnjo uporabo naše spletne strani se strinjate z uporabo zgoraj omenjenih standardnih piškotkov. Če katerega od piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah brskalnika, s katerim dostopate do spletne strani.

© 2014 - 2020 | Gostilna Cece - vse pravice pridržane